içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

KAHRAMANMARAŞ’IN ÜZERİNDEKİ KARA BULUTLAR

KAHRAMANMARAŞ’IN ÜZERİNDEKİ KARA BULUTLAR

Kahramanmaraş bundan yaklaşık 10 yıl önce Türkiye'nin birçok ilinden daha huzurlu bir şehirdi. Ancak, Suriyeli mültecilerin gelmeye başlamasıyla birlikte şehirdeki olaylar yavaş yavaş artmaya başladı. Bu değişim, şehrin huzurunu ve güvenliğini olumsuz etkiledi.

 

6 Şubat depreminin ardından yaşananları ise hiç hatırlatmak istemiyorum. O acı dolu günler hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Ancak son aylarda, Kahramanmaraş’ın üzerine adeta kara bulutlar çöktü. Her gün olay, her gün kaza yaşanıyor. İnsan kendine sormadan edemiyor: Ne oldu bu Kahramanmaraş’ın insanına, vatandaşına, edesine? Ne oldu eski huzurlu şehre?

 

Her gün 10’dan fazla ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geliyor. Hemen hemen her gün, ölümlü, yaralamalı, silahlı, bıçaklı, sopalı kavgalar eksik olmuyor. Bu durum karşısında emniyetin zafiyeti mi var, kontroller yapılmıyor mu diye sormak kaçınılmaz hale geliyor. Emniyetin olaylara ve trafik kazalarına geç geldiği herkes tarafından biliniyor, ama hiç mi istihbari çalışmalar yapılmıyor?

 

Uyuşturucu kullanımı, hap kullanımı ve alkol kullanımı her geçen gün şehirde artıyor. Bunlara kim dur diyecek? Emniyetin çalıştığını biliyor ve görüyorum, ama biraz daha sıkı denetim lazım diye düşünüyorum. Kahramanmaraş’ta hayat normal değil.

 

Emniyet güçleri elbette ki ellerinden geleni yapıyorlar, ancak mevcut durumun iyileştirilmesi için daha yoğun ve etkili bir denetim mekanizması gerekiyor. Şehrin eski huzurlu günlerine geri dönebilmesi için tüm yetkililerin el birliğiyle çalışması şart.

 

Kahramanmaraş, geçmişte olduğu gibi huzurlu ve güvenli bir şehir olabilir. Bunun için emniyet güçleri, yerel yönetimler ve halkın el birliğiyle çalışması gerekiyor. Şehirdeki olumsuz gidişata dur demek ve eski huzurlu günlere dönmek elimizde. Daha sıkı denetimler, bilinçlendirme çalışmaları ve toplumun tüm kesimlerinin desteği ile bu mümkün olacaktır. Kahramanmaraş’ın yeniden huzurlu bir şehir olması için hep birlikte çalışalım.

 

Bu yazı 93 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum